Back to home
Cadena SER

GLORIERES

Haz click en la imagen para escuchar la columna

Abril ja és passat i en els mesos com en la vida, val la pena mirar endavant i tirar la vista enrere, només el necessari. La festa és part de la nostra vida, de la qual cal fer balanç. Per això l’existència de les Assemblees de Maig en les filaes, en les que traure comptes, valorar l’ocorregut i pensar en el que vindrà amb el pas del temps, és a dir com progressar.

I això mateix és el que es va viure en la reunió de la filà dels Marraskesch, on entre altres coses, s’ha decidit prea nomenar a les persones festeres Tania i Laia Aznar, com a glorieres oficial i d’hospital respectivament. Dues dones que sé, senten i viuen amb màxima intensitat la festa i que si res no canvia, protagonitzaran el previsible titular de les primeres dones glorieres….

A mi com a periodista m’encanten els titulars, i més si destaquen drets i valors essencials com la llibertat i igualtat. Tania i Laia ja són del club de les primeres que… Eixe del que formen part valentes que lluiten contra el desconeixement, per tal de fer possible l’article 14 de la Constitució.

En els últims anys molt s’ha avançat però encara queda per fer camí i desfer prejudicis en aquells llocs, on encara, són incomprensiblement reticents a les persones, dones i on el sexe es veu per damunt de la persona, que és allò que ens iguala a tots. A estes altures del joc i de la vida tant me’n dóna que agrade més o menys. Deixem-nos de ximpleries perquè allà on ho digues no ho comprenen… Hui és dimecres 24, de maig de l’any 2017 del segle XXI. Ja és moment de què els titulars al voltant d’un tema que comença a avorrir, comencen a desaparéixer. Serà senyal que en tots els racons, ells i elles viuen la festa i la vida en germanor, com vulguen, sense molestar. Es diu respecte. Tania i Laia, feliç glòria!

By FerranCano, 24/05/2017
Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Instagram API currently not available.